Olen koulutukseltani kauppateknikko. Luomun osalta olen käynyt pitkän luomukurssin Kokemäen maatalousoppilaitoksessa, sekä Helsingin yliopiston luomu A-kokonaisuuden Mikkelissä. Luomutuotannon edistämiseksi toimin Luomusäätiön hallituksen puheenjohtajana. Olen toiminut aiemmin monissa luomu- ja elintarvikealan hankkeiden ohjausryhmissä, sekä vetäjänä, esim. valtakunnallinen Luomustrategian jalkauttamis-hankeessa. Luomujärjestötyössä olen ollut myös mukana mm: Sataluomu-osuuskunnan ja Luomuliiton hallituksen puheenjohtajana.
Jaan mielelläni kokemuksiani luonnonmukaisesta tuotannosta. Olen tuottanut elintarvikkeita alkutuottajana ja jonkin verran myös jatkojalostajana, myös markkinointikokemusta on kertynyt. Olen viljellyt 41 vuotta, joista 28 viimeistä luomuviljelijänä.
Luomuviljely on ollut haasteellinen tapa tuottaa elintarvikkeita. Melkein kolmenkymmenen vuoden kokemuksella totean, että paljon opitaan viljelijän kokemuksen kautta. Luomuviljely opettaa miettimään ja hakemaan mahdollisuuksia ympäristön luonnollisen toiminnan kannalta. Siksi tämä tapa tuotta elintarvikkeita on erittäin haastava, motivoiva ja palkitseva, ei tosin aina taloudellisesti, mutta uuden oppimisen kannalta kyllä. Luomusäännöt ja niiden takana olevat teoriat ja valvonna vaatimukset eivät tahdo aina osua kohdalleen luonnon normaalin toiminnan kanssa käytännössä. Kasvun sääteleminen ja luonnon normaaliin toimintaan puuttuminen eivät ole välineitä luonnonmukaisessa viljelyssä. Tavanomaisessa viljelyssä asiat hoidetaan helposti keinolannoittein ja kemikaalein.